Een laadpaal of autolader nodig?!

Een laadpaal of autolader is de link tussen het stroomnet en jouw wagen. Het is, net zoals de benzinepomp voor de benzinewagen, een onmisbare schakel om de energie die je wagen verbruikt om te kunnen rijden, terug in je wagen te krijgen.

Elektrisch rijden vergt echter een andere aanpak dan met een verbrandingsmotor rijden, in tegenstelling tot vloeibare brandstoffen is Elektriciteit veel moeilijker in grote hoeveelheden te verplaatsen. Hierdoor is elektrisch laden langzaam én neemt dit bijgevolg meer tijd in beslag. Een laadpaal bij je thuis is dus een absolute must als je geen uren wil kwijtspelen aan publieke laadpunten.

HOEVEEL VERMOGEN HEB JIJ THUIS?

Een elektrische wagen uit 2021 verbruikt gemiddeld 192Wh per kilometer. waarbij een klein model rond 100Wh per kilometer zal schommelen en een zware krachtige auto 300Wh per kilometer. 

Afhankelijk van je jaarlijks gereden kilometers en het aandeel dat je thuis zal laden mag je toch rekenen dat er elk jaar 1.500 tot 5.000kWh energie terug in je wagen terecht moet komen.

P = U x I dat is een basiswet uit de elektriciteit. Het is belangrijk te controleren wat deze formule voor jou betekent!

Wij kunnen je hier bijstaan met raad en daad!

Denk niet vandaag maar: WAT MORGEN

We leven vandaag letterlijk op een kantelpunt inzake energie en milieu. Klimaatneutraal tegen 2050, dat is het doel waarbij de EU en verschillende overheden allerhande weten en normen opzetten, stemmen en doorvoeren om deze doelstelling te halen. De beslissingen zijn genomen en dat zal hoe dan ook impact hebben op onze toekomst!

Het is onmogelijk om deze toekomst exact te voorspellen maar als we enkele zaken objectief bekijken dan kunnen we stellen dat in België:

- Elektrisch rijden de komende decennia een sleutelrol zal krijgen.
- de kerncentrales zullen sluiten waardoor energie op andere manieren opgewekt of aangekocht zal moeten worden.
- Het energienet zal aangepast moeten worden, de slimme meter gaat ons verbruik sturen.

Of energie nu duurder zal worden of niet, voor diegene die een elektrische wagen aanschaft zal het private energieverbruik stijgen!

Een elektrische wagen aanschaffen en verder niets ondernemen is niet verstandig! Wapen jezelf voor de toekomst en praat met ons!

CHARGEWELL


CELL verdeelt ongeveer 6 verschillende merken van laadpalen.
Chargewell en SMA zijn onze huismerken.

Alfen, Mennekens, Ecotap en Schneider zijn eveneens merken die we aanbieden.

Door een partnership met chargewell aan te gaan kunnen we naast erg competitieve prijzen ook een perfecte service en kwaliteit aanbieden!


website van CHARGEWELL.

SLIM LADEN = BELANGRIJK!


Zonnepanelen - batterij - netstroom - elektrische auto.

Wanneer je kiest voor een complete CELL oplossing dan is alles automatisch gekoppeld en instelbaar via een handige app op je smartphone. Wij zorgen ervoor dat jouw auto geladen wordt wanneer het nodig is én wanneer de kost hiervoor zo laag mogelijk is.

Vandaag al belangrijk, morgen nog belangrijker!

Met onze slimme sturing haal je meer profijt uit je installatie én verhoog je je eigen comfort. 

Laat onze app de tijd in de gaten houden en rekening houden met de stand van de zon zodat jij je kan focussen op zaken die er écht toe doen ;-)