DE CELL BATTERIJ ... het hart van de installatie!

De batterij(en) van de slimme carport worden netjes ingewerkt in wat wij noemen een 'batterijmuur' of in de op maat gemaakte 'berging'.

Deze muur van batterijen zal vooraf gemonteerd en getest worden in onze werkplaats en wordt daarna netjes afgewerkt met een demonteerbare beplanking.

In projecten zonder carport plaatsen we de batterij meestal in de buurt van de energiemeter of garage.

De batterijmarkt is een markt waar veel beweegt! Zeker nu de Europese richtlijnen voor elektrische voertuigen een feit is schieten bedrijven die batterijen willen produceren als paddenstoelen uit de grond. Aangezien China reeds enkele jaren eerder zijn pijlen gericht heeft op deze markt kunnen we niet anders dan concluderen dat het zwaargewicht van die bedrijven, alsook de kennis, daar te vinden is. Na een grondige marktanalyse hebben wij er daarom voor gekozen om met de Chinese fabrikant BYD samen te werken. De doorslaggevende redenen hiervoor zijn:

- Toonaangevend en één van de bedrijven die het verste staat met deze technologie (ook mét werkende installaties).
- Technisch gezien staan deze batterijen verder dan veel van hun concurrenten.
- Modulair systeem dat compatibel is met andere technologieën.
- prijs/ kwaliteit de juiste verhouding.

CELL blijft echter continue verder zoeken naar nóg straffere technologieën en methodes met steeds in het achterhoofd; "hoe kunnen wij onze klanten nóg meer vooruit helpen in comfort, gebruiksgemak en prijs"

Je mag er dus gerust van zijn dat wij je de beste technologie zullen aanbieden tegen de scherpste prijzen!


CARPORT 'storage' of 'stockage-versie'

Wanneer je kiest voor de 'storage' of 'stockage' versie worden de batterijen op een bereikbare plaats gemonteerd binnenin de opslag ruimte.

Afhankelijk van het gekozen batterijpakket zal je dan nog handige extra opbergruimte overhouden ... 

OFF GRID installatie

Volledig losgekoppeld van het net noemen we in technische termen 'off-grid'.

Het komt niet vaak voor omwille van de relatief grote kost die ermee gepaard gaat, ben je echter op zoek naar een systeem waarmee je off-grid of 'bijna' off-grid wil gaan, dan hebben wij een prima oplossing voor je!

 Een systeem met zonnepanelen, windmolen, generator, ... al dan niet gekoppeld met het elektriciteitsnet. Wij kunnen het ontwerpen, fabriceren en installeren voor je!

Wij werken hiervoor samen met onze partner SMA